FLEXIBEL ISOLATION

VIKTIG INFORMATION

Artiklar inom produktområdet komponentmaterial har överförts från Carbex till systerbolaget BEVI från den 1 juni 2020. BEVI får därmed ett brett och heltäckande sortiment på området, vilket kommer att vara till gagn för er som kund.

Säljpersonal, Carina Lindgren och Peter Kjellstrand, flyttar med till Bevi och arbetar oförändrat vidare med komponentförsäljningen.

Flytten ger Carbex möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, dvs. kolborstar och egenutvecklade kringprodukter inom kraft- och signalöverföring.

Carbex önskar BEVI lycka till med fortsatt försäljning av Carbex komponentprodukter.

För beställning eller övriga frågor ber vi nya såväl som gamla kunder att kontakta BEVI enligt nedan;

Carina Lindgren
Mobil: +46 (0)761-15 72 20
Carina.lindgren@bevi.com

Peter Kjellstrand
Mobil: +46 (0)707-25 55 50
Peter.kjellstrand@bevi.com

BEVI AB
Tel: +46 (0)499-271 00
info@bevi.se
order@bevi.se
www.bevi.com

Flexibel elektrisk isolering

Nomex

Extremt temperaturbeständigt DuPontNomex® isoleringspapper och presspan med en utmärkt balans mellan fysiska och elektriska egenskaper.

Nomex® papper och presspan, som används som elektrisk flexibel isolering, kan bidra till att skydda utrustningens livslängd. Tillverkare av allt från transformatorer till generatorer, vindkraftverk till hybrid och el, har kunnat förbättra integritet och prestanda i sina produkter med hjälp av Nomex® papper.

Nomex typ 410 används ofta i tillämpningar för elektrisk utrustning, genom att erbjuda hög naturlig dielektrisk hållfasthet, mekanisk brottseghet, flexibilitet och elasticitet.

Nomex® papperstyp 410 används i nästan alla kända tillämpningar med hög värmeisolering.

NMN – Långsiktig termisk stabilitet i isolering

Nomex® laminat typ NmN är ett triplexlaminat, tillverkat av kalandrerat Nomex® papper, som limmats på polyesterfilm med ett eget utvecklat högtempererat limsystem.

Detta laminat är utformat för att inte delaminera eller blistera vid höga temperaturer. Polyesterfilmen i detta treskiktslaminat bidrar till hög dielektrisk hållfasthet, liksom god initial riv- och dragbrottshållfasthet.

Det kalandrerade Nomex® pappret ger långsiktig termisk stabilitet, flexibel elektrisk isolering samt förbättrad rivhållfasthet.

Flexibel elektrisk isolering | DMD

Dacron/Mylar/Dacron (DMD) är ett högtemperaturtåligt laminerat isoleringsmaterial, bestående av två lager av ovävda polyester och ett centralt lager av polyester (Mylar®).

Denna produkt har utmärkt dielektrisk, mekanisk hållfasthet och värmebeständighet.

Den kan användas som isoleringsmaterial för insatser i elmotorer och elektriska transformatorer.

Används ofta vid 155ºC – klass F.

Flexibel elektrisk isolering | Polyesterfilm/Mylar

Polyesterfilm är känt för sin höga dragbrottshållfasthet, kemisk och dimensionell stabilitet, transparens, reflektivitet, gas- och arombarriärsegenskaper samt elektriska isoleringsegenskaper.

Polyesterfilm används i många typer av förpackningsapplikationer, alltifrån mat och läkemedel till industri- och konsumtionsvaror.

Mylar®

Mylar® polyesterfilm, flexibel elektrisk isolering, är idealisk för ett brett spektrum av tillämpningar för marknader inom el, elektronik, magnetiska medier, industriella specialiteter, bildbehandling och grafik samt förpackning.

Den har en utmärkt balans av egenskaper och fantastiska utbud av prestanda.

Mylar® polyesterfilm, endast av Dupont™ Teijin-film, finns olackerad eller lackerad i en mängd olika tjocklek och bredd.

Mylar® A

Mylar® A-filmer är starka filmer för allmänna ändamål, som är transparenta i 48 genom 92 gauge och genomskinliga i tyngre gauge. De har en grov yta för enkel hantering, god vidhäftning och processbarhet. De används för en rad industriella tillämpningar.

Flexibel elektrisk isolering | Kapton® polymidfilm

Kapton® polymidfilm av DuPont™ är ett elektriskt isoleringsmaterial med enastående värmeegenskaper samt mekaniska, kemiska och elektriska egenskaper.

Kapton® har använts framgångsrikt i fältapplikationer, där temperaturerna har varit så låga som ‑269°C och så höga som 400°C.

Den kan lätt tillverkas i en mängd olika tekniker, bland annat formskärning, stansning och termoformning.

Kapton® flexibel elektrisk isolering finns i fem olika tjocklekar från 23 mikron till 125 mikron och i flera olika kvaliteter. HN-typen är den mest populära.

HN-film kan lamineras, metalliseras, stansas, formas eller limbeläggas.

Kapton® HN kan starkt rekommenderas för applikationer som kräver en all-polyimidfilm, med en utmärkt balans av egenskaper över ett brett temperaturområde.

Användningsområden:

  • Mekaniska delar
  • Elektroniska delar
  • Elektrisk isolering
  • Tryckkänslig tejp
  • Fiberoptisk kabel
  • Isoleringsfiltar
  • Isoleringsrör
  • Automatisk membrangivare och grenrör
  • Etsning
  • Justermellanlägg


Om du behöver högkvalitativa bearbetade detaljer, är du välkommen med din förfrågan.

Flexibel elektrisk isolering