VIKTIG INFORMATION

Artiklar inom produktområdet komponentmaterial har överförts från Carbex till systerbolaget BEVI från den 1 juni 2020. BEVI får därmed ett brett och heltäckande sortiment på området, vilket kommer att vara till gagn för er som kund.

Säljpersonal, Carina Lindgren och Peter Kjellstrand, flyttar med till Bevi och arbetar oförändrat vidare med komponentförsäljningen.

Flytten ger Carbex möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, dvs. kolborstar och egenutvecklade kringprodukter inom kraft- och signalöverföring.

Carbex önskar BEVI lycka till med fortsatt försäljning av Carbex komponentprodukter.

För beställning eller övriga frågor ber vi nya såväl som gamla kunder att kontakta BEVI enligt nedan;

Carina Lindgren
Mobil: +46 (0)761-15 72 20
Carina.lindgren@bevi.com

Peter Kjellstrand
Mobil: +46 (0)707-25 55 50
Peter.kjellstrand@bevi.com

BEVI AB
Tel: +46 (0)499-271 00
info@bevi.se
order@bevi.se
www.bevi.com

glasfiberlaminat

Glasfiberlaminat | Pappersbakelit Vävbakelit

Plattor används som konstruktionsmaterial på ställen där det krävs effektiv isolering. Plattorna kan bearbetas så att de passar till varje mekanisk eller elektrisk användning. Bearbetade plattor utgör den största delen av vår försäljning. I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi kundspecifika komponenter som sedan tillverkas i bästa lämpliga material.

G11 Epoxi glasskiva (155°C, 180°C, 200°C)

Skivorna är gjorda av modifierat glasfiberväv och epoxiharts med tillsats av fyllnadsmedel. De kännetecknas av utmärkta mekaniska och elektriska isolerande egenskaper, vilka håller även vid högre temperaturer. De kännetecknas även av resistens mot spårning. Skivan används vid tillverkning av komponenter med goda mekaniska och elektriska egenskaper, för elektrisk utrustning vid högre temperaturer eller i fuktiga miljöer, för belastade elektriska isolerande komponenter, såsom chassi, karosseriutrustning, fördelningscentralers kåpdelar, transformatorer, kopplingsanordningar, elektriska maskiner.

GPO – 3 Glasfiberlaminat

Egenskaper: Brandbeständigt glasfiberlaminat, elbåge och spårningsresistent. UTR 1494 är ett glasfiber med förstärkt polyester. Finns som skiva, U-profil, i vinklad form och i olika rördimensioner. På grund av sitt spårningsmotstånd används glasfiberlaminat vanligtvis för elektriska isoleringar. Bra kombination av hög hållfasthet, brandmotstånd och låg rökutveckling – den kan användas i många andra branscher, där säkert men ekonomiskt fördelaktigt material behövs. Standardfärgen är röd eller vit. Elektriskt isolerande material, mycket brandbeständigt, icke brandfarligt, låga nivåer av giftiga ämnen,  certifierad av UL, NEMA .

Pappersbakelit

Arken är gjorda av cellulosapapper som förstärkning och fenolformaldehydhartser som bindemedel.

Användningsområde: Isolering av väggar i transformatorskonstruktioner, olika strukturella element, skydd och insatser. När det gäller hög elektrisk och mekanisk hållfasthet, är dessa material lämpliga för tillverkning av isolerande stänger och komponenter till elcentraler.

thumbnail of gpo3

OFFERTFÖRFRÅGAN

 

Vävbakelit

Arken är gjorda av bomullstyg som förstärkning och kresolformaldehydharts som bindemedel. Bra motstånd mot svaga syror. Vid högre temperaturer kan de användas som byggmaterial i maskiner och konstruktionsutrustningar. De har goda mekaniska egenskaper och glidegenskaper, absorberar stötar. Arket används för tillverkning av glidlager, större kugghjul, rullar, gliddelar i maskiner och utrustningar, dämpningsdelar, kåpdelar, hävstänger, anslutningsstänger, skyddsskivor, isoleringsplattor, fasadgliddelar i pressar, tungplaneringsmaskiner och ramsågar. Det utgör ett strukturellt material vid konstruktion av maskiner, som arbetar i tuffa miljöer.

Arket är lämpligt för produktion av olika starkt mekaniskt och elektriskt belastade delar. Samma som med Textit J, används det för elkomponenter med garanterad dielektrisk hållfasthet och isolationsmotstånd för elektriska isolerande skivor, chassin, karosseriutrustningar, kåpdelar för fördelningscentraler och kopplingsanordningar, elektriska maskiner och transformatorer.

thumbnail of vavbakelit1

thumbnail of vavbakelit2

thumbnail of pappersbakelit1